5 lucruri uimitoare de știut, înainte să pleci în Bali

5 lucruri uimitoare de știut, înainte să pleci în Bali

Să vorbim despre Bali, numită insula zeilor și recunoscută ca cea mai faimoasă insulă din Indonezia ! Peisajul său montan spectaculos, plajele tropicale și prietenoșii balinezi, o fac una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Cu mii de turiști care își petrec vacanțele aici în fiecare an, există multe lucruri pe care probabil că le știi despre această insulă. Celebrele peisaje și plaje ideale pentru surferi, locurile populare de scufundări și templele sacre, nu sunt nici un secret și totuși mai sunt multe de descoperit.

Deci, pentru a vă spune mai multe despre acest loc uimitor, am creat o listă scurtă cu lucruri pe care probabil nu le știai despre Bali!

  1.  Cea mai scumpă cafea din lume provine din Bali. Se numește Kopi Luwak și nu este precum boabele tipice de cafea … Ele se colectează după digestie, de la pisica Civat, o creatură timidă care trăiește în pădurile din Asia. Pisica Civat mănâncă numai „fructele” cele mai fine și cele mai bune, dar nu digeră boabele.
  2. Știați că Anul Nou Balinez începe în tăcere? Prima zi a noului calendar este numită Nyepi și nimănui nu îi este permis pe străzi. Zgomotul și lumina trebuie menținute la un nivel minim iar aceste reguli se aplică tuturor celor care se află pe insulă.
  3.  Copiii balinezi sunt purtați peste tot în primele câteva luni din viața lor, pentru că nu li se permite să atingă pământul. Ei sunt considerați îngeri mici, iar legătura lor cu duhurile este strâns menținută.
  4. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de oameni numiți Wayan, Made, Nyoman sau Ketut. De fapt, majoritatea balinezilor primesc unul din aceste patru nume, bărbați sau femei. Pur și simplu înseamnă “primul născut”, “al doilea născut”, “al treilea născut” și “al patrulea născut”.
  5. Contrar obiceiului nostru de a merge în țări exotice cand în Romania este plină iarnă, cel mai bine este să vizitezi Bali în lunile de primăvară-vară. Cele mai ploioase luni sunt decembrie, ianuarie și februarie, când se înregistreaza în jur de 27 de zile cu ploiaie, pe lună.

 

Nu aștepta prea mult până să vizitezi insula zeilor. Bali este o destinație plină de cultură, armonie și biodiversitate a naturii. Relaxarea și meditația sunt la ele acasă, iar orele petrecute în temple seculare te vor face să vizualizezi ani de istorie magnifică. Fie că îți dorești să explorezi pădurile tropicale sau să faci plajă pe nisipul negru de la baza vulcanului Agung, vei fi cu adevărat un turist fericit.

Pont de plecat: O vacanță în perioada iulie-septembrie 2018, în uimitoarea insulă Bali, cu bilet de avion București-Denpasar (cu 2 escale) și cazare în orașele Kuta, Seminyak și Sanur pornește de la 1150 €/persoană, cele mai mici tarife fiind disponibile, bineînțeles, în luna septembrie, cand perioada concediilor este pe sfarșit. Poți vedea toate tarifele disponibile cât și locațiile propuse de noi, pentru o experiență balineză autentică, aici. Nu ezita să contactezi un consultant expert în vacanțe, pentru o ofertă complet personalizată, via e-mail la vacante@gotravel.ro

About the Author:

Produs a peste 18 ani de experienta, GO TRAVEL este o companie membra a grupului de firme SunMedair, leader al pietei de turism din Romania. Cu un personal de peste 100 de consultanti de specialitate, cu o cifra de afaceri estimata la peste 40 milioane de euro putem afirma cu mandrie ca suntem grupul de travel care a inregistrat cea mai spectaculoasa ascensiune in 2009. Serviciile GO TRAVEL includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente (incentive trips, teambuildings, conferinte, lansari de produse etc.), rent-a-car, pachete de vacanta la preturi incredibile, aproape oriunde in tara si in lume. In 2010, GO TRAVEL si-a propus o schimbare. Intreg site-ul gotravel.ro a fost regandit si upgradat la o noua imagine ce anticipeaza noile tendinte in turism - destinatia mult visata la un click distanta. Noua tehnologie online este user friendly, ofera acces rapid la bilete de avion rezervate online la cele mai mici tarife de pe piata, cele mai cautate destinatii din toata lumea, cazare in tara si in strainatate cu o baza de date de peste 80.000 hoteluri, evenimente, pachete de vacanta la preturi incredibile... Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus trebuie sa incepi cu un vis, sa continui cu o viziune desavarsita printr-un plan bine conturat, sa nu uiti sa crezi in tine si tot ce iti mai ramane este... sa actionezi! Aceasta a fost si calea urmata de noi si... am reusit!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.