Cercetările ne arată de ce călătoriile ne fac mai fericiți

Cercetările ne arată de ce călătoriile ne fac mai fericiți

În ultimii ani, mai mulți cercetători au studiat comportamentul uman, atunci când vine vorba despre ceea ce ne face mai fericiți. Cu toții au ajuns la aceeași concluzie: ar trebui să ne cheltuim banii pe experiențe și nu pe lucruri!

În secolul vitezei, ne rămâne din ce în ce mai puțin timp liber pentru ceea ce ne bucură, dar și fonduri limitate pentru micile plăceri, astfel că nu le putem avea pe toate! ☹

Prin urmare, trebuie să alegem foarte înțelept ceea ce ne face cu adevărat fericiți.

Lucruri vs. Experiențe

Cele 3 paradoxuri ale avuției, din cauza cărora nu vom fi niciodată suficient de fericiți:

  1. Cu lucrurile noi, ne obișnuim! Suntem entuziasmați câteva zile, după care, dispare elementul de noutate iar fericirea se șterge pe zi ce trece.
  2. Tot creștem ștacheta! Lucrurile noi generează și noi așteptări. Prin urmare, pretențiile se ridică imediat ce ne obișnuim cu un lucru nou.
  3. Apoi, apar Popeștii! …cu care ne comparăm mereu. Cum ne cumpărăm o mașină nouă, care ne aduce atâta fericire și entuziasm, apar și vecinii/prietenii cu una mai frumoasă! Asta este problema, există MEREU cineva cu o mașină mai bună!

Dușmanul fericirii, pare să fie capacitatea noastră de adaptare. Însă, acest paradox ne taxează atunci când credem că fericirea va dura LA FEL DE MULT precum obiectele achiziționate.

Puterea experiențelor, în schimb, este îndelungată:

  • Suntem cumulul experiențelor avute, iar obiectele pe care le avem nu ne reprezintă. O călătorie pe Machu Picchu cu siguranță te va schimba, își va pune amprenta pe tine.
  • Experiențele și trăirile unei călătorii, rareori se compară între ele. SUNT UNICE.
  • O călătorie îți va aduce bucurie încă din etapa planificării, iar amintirile, le vei prețui mult timp după întoarcere.
  • NU este important sa bifezi cele mai căutate atracții turistice – în schimb, caută locuri pe sufletul tău, caută experiența în sine, nu bifarea unei ‚,insta-story”.

Dacă ar fi să plecăm mâine undeva, am alege cu siguranță un circuit în Myanmar, fiindcă templele antice din pădurile tropicale sunt cu adevărat unice în lume iar timpul parcă a stat în loc, o noapte într-o oază din deșert, pentru ca Dubai înseamnă mult mai mult decât promenade cu magazine luxoase, o lună de miere autentică prin experiența asiatică a Vietnamului, în căsuțele tradiționale dintre culturi de orez și dealuri tropicale.

Tentant, nu? 🙂 Călătorie plăcută!

By |2019-01-28T15:53:10+03:00January 28th, 2019|Incentive travel, Sfaturi, Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Produs a peste 18 ani de experienta, GO TRAVEL este o companie membra a grupului de firme SunMedair, leader al pietei de turism din Romania. Cu un personal de peste 100 de consultanti de specialitate, cu o cifra de afaceri estimata la peste 40 milioane de euro putem afirma cu mandrie ca suntem grupul de travel care a inregistrat cea mai spectaculoasa ascensiune in 2009. Serviciile GO TRAVEL includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente (incentive trips, teambuildings, conferinte, lansari de produse etc.), rent-a-car, pachete de vacanta la preturi incredibile, aproape oriunde in tara si in lume. In 2010, GO TRAVEL si-a propus o schimbare. Intreg site-ul gotravel.ro a fost regandit si upgradat la o noua imagine ce anticipeaza noile tendinte in turism - destinatia mult visata la un click distanta. Noua tehnologie online este user friendly, ofera acces rapid la bilete de avion rezervate online la cele mai mici tarife de pe piata, cele mai cautate destinatii din toata lumea, cazare in tara si in strainatate cu o baza de date de peste 80.000 hoteluri, evenimente, pachete de vacanta la preturi incredibile... Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus trebuie sa incepi cu un vis, sa continui cu o viziune desavarsita printr-un plan bine conturat, sa nu uiti sa crezi in tine si tot ce iti mai ramane este... sa actionezi! Aceasta a fost si calea urmata de noi si... am reusit!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.