Se schimbă politica bagajelor de mână la Wizzair și Ryanair

Se schimbă politica bagajelor de mână la Wizzair și Ryanair

Politica bagajelor de mână admise la bord se schimbă, din nou ! Dacă ai călătorii planificate de la 1 septembrie, e bine să știi că vei plăti taxe suplimentare pentru a beneficia de bagaje la bordul navei.

 

Ryanair – 2 bagaje de mână doar cu Priority!

Compania low-cost Ryanair anunță că începând cu data de 1 septembrie călătorii vor putea lua la bord doar un bagaj mic de mână, cu dimensiunea maximă 35x20x20cm, adică aproximativ cât o poșetă. Călătorii au dreptul și la un al 2-lea bagaj gratuit, de dimensiunea maximă 55x40x20cm și 10 kg, care însă va fi înregistrat la poarta de îmbarcare și trimis la cala de bagaje în mod gratuit.

Neconformarea la politica bagajelor va rezulta în plata unei taxe de 50 € per articol la poarta de îmbarcare.

Există și posibilitatea de a lua ambele bagaje de mână în cabină, doar dacă achiziționezi Priority Boarding. Doar pasagerii care au achiziționat Prioritate și 2 bagaje de mână, Flexi Plus, Plus sau Family Plus vor putea lua la bord ambele bagaje de mână. Costul serviciului suplimentar este de 6 EUR dacă este adăugat la rezervare sau 8 EUR dacă este adăugat la aeroport. Mai multe informații referitoare la noua politică găsiți aici.

 

Wizzair –  obligatorie înregistrarea bagajelor de mână la check-in!

Deși la compania Wizzair încă ne putem lua bagajele de mână în avion fără să plătim, devine obligatoriu să le înregistram la ghișeul de check-in.

Dimensiunea maximă a unui bagaj de mână este de 40x30x18cm, pe care nu sunteți obligați să îl înregistrați la ghișeu. Dacă bagajul depășește această dimensiune și se încadrează până în 55x40x23cm și maxim 10 kg, atunci acesta trebuie înregistrat la ghișeu și trimis către cală, în mod gratuit.

Dacă achiziționezi WIZZ Priority poți să beneficiezi de cele 2 bagaje de mână la bordul avionului, fără a te mai opri la check-in. Serviciul de prioritate oferă și alte beneficii și costa aproximativ 24 ​lei​ – 57 ​lei​ dacă este achiziționat online și 120 ​lei​ la aeroport. Mai multe detalii legate de politica bagajelor găsești aici.

 

Ce înseamnă pentru noi, călătorii?

Înseamnă ca va trebui să ajungi mai devreme pentru a avea timp suplimentar de check-in-ul bagajelor de mână. Rămâne la alegerea ta dacă merită să plătești servicii de prioritare pentru a scuti timpul în plus petrecut în aeroport.

Deși abia ne obișnuisem cu dimensiunile si numărul bagajelor admise, iată ca cele doua companii low-cost fac din nou modificări. Motivația reprezentanților companiilor aeriene ar fi faptul că pasagerii ajung la poarta de îmbarcare cu prea multe bagaje iar spațiul de depozitare din avion este limitat.

By |2018-08-29T17:33:15+03:00August 29th, 2018|Sfaturi & Topuri|0 Comments

About the Author:

Produs a peste 18 ani de experienta, GO TRAVEL este o companie membra a grupului de firme SunMedair, leader al pietei de turism din Romania. Cu un personal de peste 100 de consultanti de specialitate, cu o cifra de afaceri estimata la peste 40 milioane de euro putem afirma cu mandrie ca suntem grupul de travel care a inregistrat cea mai spectaculoasa ascensiune in 2009. Serviciile GO TRAVEL includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente (incentive trips, teambuildings, conferinte, lansari de produse etc.), rent-a-car, pachete de vacanta la preturi incredibile, aproape oriunde in tara si in lume. In 2010, GO TRAVEL si-a propus o schimbare. Intreg site-ul gotravel.ro a fost regandit si upgradat la o noua imagine ce anticipeaza noile tendinte in turism - destinatia mult visata la un click distanta. Noua tehnologie online este user friendly, ofera acces rapid la bilete de avion rezervate online la cele mai mici tarife de pe piata, cele mai cautate destinatii din toata lumea, cazare in tara si in strainatate cu o baza de date de peste 80.000 hoteluri, evenimente, pachete de vacanta la preturi incredibile... Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus trebuie sa incepi cu un vis, sa continui cu o viziune desavarsita printr-un plan bine conturat, sa nu uiti sa crezi in tine si tot ce iti mai ramane este... sa actionezi! Aceasta a fost si calea urmata de noi si... am reusit!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.