Tenerife, singura junglă tropicală din Europa

Tenerife, singura junglă tropicală din Europa

Tenerife este cea mai mare insulă spaniolă din arhipelagul Canare, situată în Oceanul Atlantic și este o destinație de vacanță preferată de turiști din întreaga lume. Este primitoare în orice sezon, pentru plaje lungi și spectaculoase, întinse pe 67 km dar și pentru clima încântătoare.

Îi spunem Tenerife sau “Insula eternei primăveri”, întrucât se află la latitudinea Deșertului Sahara și se bucură de o climă temperată, controlată adesea de vânturile alizee. Celebră și datorită celui mai înalt munte vulcanic al Spaniei, ai toate motivele să vrei să vezi Tenerife, insula cu singura junglă tropicală din Europa!

 

O creație veche de 20 milioane de ani

 

Da, atâția ani au trecut de când a luat naștere această bijuterie vulcanică, pe fundul ocanului Atlantic. Etimologic, Tenerife este compus din două cuvinte, “Tene” (munte) și “ife” (alb), nume dat de băștinașii din “La Palma”.

Capitala și reședința de guvern a insulei este Santa Cruz de Tenerife, iar al doilea oraș ca mărime este San Cristóbal de La Laguna, care este, de asemenea, singurul oraș din Canare declarat Patrimoniu al Umanitatii de către UNESCO. Un alt obiectiv apartinand insulei și protejat de UNESCO, este Parcul National Teide aflat pe cel mai înalt munte vulcanic al Spaniei, Teide (3.718 m). În timpul iernii, vârful muntelui este acoperit de zapadă câteva săptamani, motiv pentru care romanii se raportau la această insulă ca la Nivaria (lat. zapada). În același timp, plajele din partea sudică se scaldă în temperaturi de 25-28 grade, vreme perfectă pentru plajă și baie în ocean.

 

Obiective de neratat

 

Ați ajuns pe încântătoarea insulă și este imposibil să ratați Parcul Teide, dar, nu trebuie să ratezi nici Loro Parque, cel mai mare parc din Europa, ce adapostește cele mai numeroase și exotice animale: papagali, pinguini, crocodili, lei, tigri. Aici vei avea parte și de spectacol cu delfini și lei de mare, dar te vei putea relaxa și la restaurant sau cinematograf.

Un alt punct important de văzut este localitatea Icod de Vinos, întrucât aici se găsește arborele dragon milenar, cunoscut drept Dracanea draco, cel mai vechi de pe insulă.

Nu trebuie sa ratezi Garachico, un oraș care a fost distrus de pirați în anul 1706, și nici Masca – veche asezare spaniolă. Vizitează orasul Santiago del Teide, pentru cea mai mare expoziție de perle din Europa.

 

ATENȚIE, se filmează!

 

Muntele vulcanic El Teide este cu adevărat faimos ca locație de filmare pentru lungmetraje celebre, precum “Planeta maimuțelor”, “Înfruntarea titanilor”, “Călătorie către centrul pământului”. Parcul Național El Teide este ticsit de imagini unice, parcă de pe altă planetă, plante exotice și decoruri tropicale potrivite pentru diversificate scene de film.

Cu o istorie extrem de bogată dar și bogății naturale unice în Europa, insula Tenerife se bucură de frumusețe și climă extraordinară pe tot parcursul anului, ceea ce o recomandă ca destinație de vacanță în orice anotimp. Insula primăverii eterne, cum este recunoscută în lume, te așteaptă să petreci zile de distracție și relaxare la soare în iulie, august și septembrie.

 

Hai într-o vacanță cu noi

Profită de ultimele pachete charter ale verii 2018, cu zbor TAROM și 7 nopți de cazare , cu tarife ce pornesc de la 680 €/persoană, în stațiunea Puerto de la Cruz. Alege opțiunea potrivită, aici. Grăbește-te, sunt ultimele camere, disponibile cu confirmare imediată!

By |2018-08-22T11:01:45+03:00April 12th, 2018|De vizitat, Destinatii, Incentive travel, Vacanța de sezon|0 Comments

About the Author:

Produs a peste 18 ani de experienta, GO TRAVEL este o companie membra a grupului de firme SunMedair, leader al pietei de turism din Romania. Cu un personal de peste 100 de consultanti de specialitate, cu o cifra de afaceri estimata la peste 40 milioane de euro putem afirma cu mandrie ca suntem grupul de travel care a inregistrat cea mai spectaculoasa ascensiune in 2009. Serviciile GO TRAVEL includ: bilete de avion, cazare in tara si in strainatate, organizare de evenimente (incentive trips, teambuildings, conferinte, lansari de produse etc.), rent-a-car, pachete de vacanta la preturi incredibile, aproape oriunde in tara si in lume. In 2010, GO TRAVEL si-a propus o schimbare. Intreg site-ul gotravel.ro a fost regandit si upgradat la o noua imagine ce anticipeaza noile tendinte in turism - destinatia mult visata la un click distanta. Noua tehnologie online este user friendly, ofera acces rapid la bilete de avion rezervate online la cele mai mici tarife de pe piata, cele mai cautate destinatii din toata lumea, cazare in tara si in strainatate cu o baza de date de peste 80.000 hoteluri, evenimente, pachete de vacanta la preturi incredibile... Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus trebuie sa incepi cu un vis, sa continui cu o viziune desavarsita printr-un plan bine conturat, sa nu uiti sa crezi in tine si tot ce iti mai ramane este... sa actionezi! Aceasta a fost si calea urmata de noi si... am reusit!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.